Monument projecten

Leiden is een stad met veel zichtbare historie. Baart BV draagt graag zijn steentje bij om de historie in stand te houden. Bijvoorbeeld als het gaat om de befaamde Leidse hofjes, zoals het Sint Stevenshofje of het Pioenhof. Deze hofjes moeten goed onderhouden worden en waar nodig brengt Baart BV de hofjes terug in een goede oude staat. Ook de Hooglandse kerk en de Marekerk mag Baart BV tot zijn opdrachtgevers rekenen. Baart BV schildert deze kerken zowel aan de buitenkant als van binnen.

Grachtenpand aan het Rapenburg te Leiden

Aan het monumentale pand aan de Rapenburg hebben wij het gehele buitenschilderwerk verzorgd. Tijdens deze werkzaamheden verzorgen wij ook de houtrotsanering en een aantal enkelglas ruitjes waren kapot, deze hebben wij direct meegenomen. Het eindresultaat is prachtig geworden.

Villa Rodesteijn te Bloemendaal

In het Bloemendaalse Duin en Daal ligt Villa Rodesteijn. De villa dateert uit 1902 en is gebouwd in een Nederlandse variant van de Jugendstil. Villa Rodesteijn is volledig gerenoveerd en is nu opgedeeld in zes zeer luxe appartementen met prachtig uitzicht op de omringende tuin en de bosrijke omgeving. In de appartementen hebben wij het volledige schilderwerk verzorgd.

Hooglandse Kerk te Leiden

Al ruim 20 jaar verzorgen wij keer op keer het schilderwerk voor de Hooglandse Kerk te Leiden. Op de plek waar de Oude- en Nieuwe Rijn samenstromen staat de kerk, een imposante laatgotische kruisbasiliek in het hart van Leiden. Al eeuwenlang een plaats van samenkomst voor de verschillende gelegenheden. Het schilderwerk op de toren is een hele uitdaging, om deze te bereiken is één van de grootste hoogwerkers in Nederland nodig. Ook de rode kerkdeurtjes rondom de kerk vergt een hoop klim en klauterwerk.

Marekerk te Leiden

Al ruim 20 jaar verzorgen wij het schilderwerk voor de Marekerk. Met zijn herkenbare achthoekige koepel is dit een uniek monumentaal gebouw midden in het centrum van Leiden.

Dorpskerk te Aalsmeer

Voor de kerk hebben wij het buitenschilderwerk compleet opnieuw geschilderd. Inclusief houtrotsanering. De binnenzijde hebben wij de beplating in de koepel gedeeltelijk opnieuw schildert.

Nieuwe Gracht 76 te Haarlem

Aan dit prachtige kantoorgebouw hebben wij het complete buitenschilderwerk verzorgd.

L.S.V. Minerva te Leiden

De Leidse Studenten Vereniging Minerva is de grootste studentenvereniging van Leiden. De Sociëteit is gevestigd in het prachtige centrum van de stad. Ze heeft een rijke geschiedenis en kent talloze waardevolle tradities. Sinds 2011 werken wij voor Minerva en verzorgen wij diverse schilderwerkzaamheden aan het pand. In 2021 hebben wij het buitenschilderwerk opnieuw geschilderd.